Born and raised in Mellerud

Hos Hellbergs tillverkar vi dörrar som våra kunder vill ha dem. Det har vi gjort i mer än sjuttio år. Med stolta hantverkstraditioner och starkt entreprenörskap producerar vi, i vår egen fabrik i natursköna dalsländska Mellerud, moderna ståldörrar för den skandinaviska byggmarknaden.

Om Hellbergs

Dörrar för en trygg start i livet


Det är mycket som måste fungera i en bra tamburdörr. Dörren ska motverka brandspridning och stänga ute ovälkomna besökare. Den ska samtidigt vara en dekorativ, välkomnande entré för boende och gäster. Tamburdörrar från Hellbergs har vad som krävs.

Till sortimentet

Allt du behöver veta om dörrar

Hellbergs Dörrskola är ett digitalt kunskapsbibliotek kring dörrar. Här finner du det mesta av det du som beställare behöver veta om klassade ståldörrar. Dörrskolan är öppen för alla och tillgänglig när du själv vill.

Upptäck Dörrskolan

Kvalitetsdörrar för industrin

Det finns mycket som spelar in i valet av industridörr. Från Hellbergs kan du räkna med en rejäl svensktillverkad ståldörr med detaljerna och tillvalen som krävs för snygg design och optimal funktionalitet.

Se vårt sortiment

Vi bygger gärna broar

Hellbergs erbjuder dörrlösningar för det mesta inom modern infrastruktur. Med senaste teknik och hantverkskänsla ända ut i fingerspetsarna producerar vi ståldörrar för broar, tunnlar, flygplatser
och andra miljöer med tuffa klassningskrav.

Se ett urval av våra case

Nu finns över- och sidopartier i sträckmetall och täckt utförande

Hellbergs utökar sitt sortiment av tillval med över- och sidopartier i sträckmetall och täckta partier. Tillvalet går att fås i både enkeldörr och pardörrsutförande.

Läs mer

Infälld tätningströskel till enkeldörrar

Hellbergs har lanserat en ny infälld tätningströskel till enkeldörrar. Den infällda tätningströskeln, som med automatik fälls ner när dörren stängs, finns tillgänglig till innerdörr HD100-1 och ytterdörr HD110-1 med brandklass upp till EI215-EW30 och rökgasklass Sa/S200.

Läs mer

Kvalitetskomponenter för skyddsrum

Hellbergs-koncernen återupptar skyddsrumskomponenter som del av sitt sortiment. Nybildade Hellbergs Skyddsrum AB kommer att marknadsföra ett brett program av certifierade skyddsrumsprodukter inom områden som dörrar och luckor, avlopp, vattenförsörjning och ventilation.

Läs mer

Ståldörrar behövs överallt.
Låt dig inspireras av våra dörrprojekt.

Under Inspireras finner du ett urval av våra projekt inom t.ex bostäder, offentliga miljöer och infrastruktur. Finn inspiration i våra standardlösningar men också i vår stora flexibilitet och möjligheter till kundanpassningar.

Till inspirationssidan  För dig som arkitekt

Brandprover enligt SS-EN 16034

2019 påbörjades brandprover av Hellbergs branddörrar enligt den senast fastslagna Europastandarden SS-EN 16034. Det skärpta provförfarandet och de nya klassningarna tillämpas från och med hösten 2023 på samtliga av våra brandklassade dörrar.

Läs mer

Bygg din dörr - vår interaktiva 3D-applikation. 

Med vår nya interaktiva 3D-applikation Bygg din dörr kan du med egna klick öka din förståelse kring dörrens funktion och terminologi och snabbt kunna applicera t ex kulörer, glasurtag eller sparkplåtar på din dörr. Bygg din dörr gör bron mellan dig som beställare och oss som leverantör så mycket kortare.

Testa Bygg din dörr