Måtthjälpen

Att föreskriva dörrar blev helt plötsligt mycket enklare! Måtthjälpen är en resurs som låter dig hitta exakt de mått du behöver för att göra rätt val när det kommer till dörrar och tillval. Karmyttermått, fritt öppningsmått i grader och mycket mer. Det är enkelt att använda måtthjälpen.

För att använda måtthjälpen, gör så här:

  1. Välj vilken typ av dörr du vill ha, enkeldörr, pardörr, enkellucka eller parlucka.
  2. Skriv hur bred dörren ska vara i decimeter(modulmått). Om du har valt pardörr eller parlucka väljer du lika delning eller storlek på det aktiva bladet.
  3. Skriv in höjden på dörren i decimeter (modulmått)
  4. Måtthjälpen har nu räknat ut de måtten du behöver veta (i millimeter). Scrolla ned för att se måtten.

Vill du ha ytterligare hjälp kan du alltid kontakta en av våra kunniga säljare.

Till måtthjälpen

Fler nyheter

Hellbergs Door Company AB

Hellbergs Dörrar i Mellerud AB byter namn till Hellbergs Door Company AB.

Läs mer

En dörr, två färger? Självklart!

Med den nya HD200-serien kan dörrar från Hellbergs målas med olika kulörer på ut och insida.
Vad gör då målningen av en dörr? Låt gänget på Hellbergs måleriavdelning förklara varför just färgen och vilken typ av färg som målas på en dörr har stor betydelse för mer än utseendet.

Läs mer

Vi ses på Nordbygg!

Då är vi i gång på Nordbygg! Välkommen till vår monter C15:39 där du kan utforska vårt spännande sortiment av klassade ståldörrar. Missa inte chansen att hitta nya dörrlösningar, diskutera projekt och ställa frågor. Låt oss guida dig genom våra produkter, klassningar och hur vi bygger ståldörrar för generationer.

Läs mer

Enfärgade laminatplåtar

Miljövänliga utomhusbeständiga laminatplåtar speciellt utvecklade för det skandinaviska klimatet. Med exceptionell hållbarhet är detta den nya standarden för nordiska väderförhållanden. Stilrena och snygga!

Läs mer

Nu finns över- och sidopartier i sträckmetall och täckt utförande

Hellbergs utökar sitt sortiment av tillval med över- och sidopartier i sträckmetall och täckta partier. Tillvalet går att fås i både enkeldörr och pardörrsutförande.

Läs mer

Infälld tätningströskel till enkeldörrar

Hellbergs har lanserat en ny infälld tätningströskel till enkeldörrar. Den infällda tätningströskeln, som med automatik fälls ner när dörren stängs, finns tillgänglig till innerdörr HD100-1 och ytterdörr HD110-1 med brandklass upp till EI215-EW30 och rökgasklass Sa/S200.

Läs mer

Kvalitetskomponenter för skyddsrum

Hellbergs-koncernen återupptar skyddsrumskomponenter som del av sitt sortiment. Nybildade Hellbergs Skyddsrum AB kommer att marknadsföra ett brett program av certifierade skyddsrumsprodukter inom områden som dörrar och luckor, avlopp, vattenförsörjning och ventilation.

Läs mer

Brandprover enligt SS-EN 16034

2019 påbörjades brandprover av Hellbergs branddörrar enligt den senast fastslagna Europastandarden SS-EN 16034. Det skärpta provförfarandet och de nya klassningarna tillämpas från och med hösten 2023 på samtliga av våra brandklassade dörrar.

Läs mer

Nytt säljkontor invigt i Lund

Hellbergs växer och öppnar upp ett nytt säljkontor i Lund. På Höstbruksvägen 14 invigde vi under torsdagen den 24:e augusti ett nytt säljkontor, showroom och hämtlager. Med nytt kontor i södra Sverige kommer vi närmare kunderna och kan bidra med ännu bättre service.

Läs mer