Nytt mekaniskt slutbleck HD-3737

Vårt nya mekaniska slutbleck HD-3737 kan monteras i våra stålkarmar när de ska vara förberedda för elslutbleck som ska installeras vid senare tillfälle. Slutblecket är tillverkade i borstat rostfritt stål och säkerställer brandigenhållning samt normal användning av dörren fram till att elslutblecket installeras.

Slutblecket är symmetriskt för att passa både höger- och vänsterhängda dörrar. HD-3737 ersätter vårt tidigare mekaniska slutbleck HD-1073 som saknade kappa.

Intresserad och vill veta mer?
Kontakta oss!

Fler nyheter

Hellbergs Door Company AB

Hellbergs Dörrar i Mellerud AB byter namn till Hellbergs Door Company AB.

Läs mer

En dörr, två färger? Självklart!

Med den nya HD200-serien kan dörrar från Hellbergs målas med olika kulörer på ut och insida.
Vad gör då målningen av en dörr? Låt gänget på Hellbergs måleriavdelning förklara varför just färgen och vilken typ av färg som målas på en dörr har stor betydelse för mer än utseendet.

Läs mer

Vi ses på Nordbygg!

Då är vi i gång på Nordbygg! Välkommen till vår monter C15:39 där du kan utforska vårt spännande sortiment av klassade ståldörrar. Missa inte chansen att hitta nya dörrlösningar, diskutera projekt och ställa frågor. Låt oss guida dig genom våra produkter, klassningar och hur vi bygger ståldörrar för generationer.

Läs mer

Enfärgade laminatplåtar

Miljövänliga utomhusbeständiga laminatplåtar speciellt utvecklade för det skandinaviska klimatet. Med exceptionell hållbarhet är detta den nya standarden för nordiska väderförhållanden. Stilrena och snygga!

Läs mer

Måtthjälpen

Att föreskriva dörrar blev helt plötsligt mycket enklare! Måtthjälpen är en resurs som låter dig hitta exakt de mått du behöver för att göra rätt val när det kommer till dörrar och tillval.

Läs mer

Nu finns över- och sidopartier i sträckmetall och täckt utförande

Hellbergs utökar sitt sortiment av tillval med över- och sidopartier i sträckmetall och täckta partier. Tillvalet går att fås i både enkeldörr och pardörrsutförande.

Läs mer

Infälld tätningströskel till enkeldörrar

Hellbergs har lanserat en ny infälld tätningströskel till enkeldörrar. Den infällda tätningströskeln, som med automatik fälls ner när dörren stängs, finns tillgänglig till innerdörr HD100-1 och ytterdörr HD110-1 med brandklass upp till EI215-EW30 och rökgasklass Sa/S200.

Läs mer

Kvalitetskomponenter för skyddsrum

Hellbergs-koncernen återupptar skyddsrumskomponenter som del av sitt sortiment. Nybildade Hellbergs Skyddsrum AB kommer att marknadsföra ett brett program av certifierade skyddsrumsprodukter inom områden som dörrar och luckor, avlopp, vattenförsörjning och ventilation.

Läs mer

Brandprover enligt SS-EN 16034

2019 påbörjades brandprover av Hellbergs branddörrar enligt den senast fastslagna Europastandarden SS-EN 16034. Det skärpta provförfarandet och de nya klassningarna tillämpas från och med hösten 2023 på samtliga av våra brandklassade dörrar.

Läs mer