Lägenhetsdörrar i Mahogny

Kommunägda Melleruds Bostäder renoverade sex trapphus i ett större lägenhetskomplex i Melleruds Kommun och Hellbergs Dörrar fick leverera 40 lägenhetsdörrar.

Lägenhetsdörrarna tillverkades med Mahogny (laminatplåt Dobel 1066) på utsidan och vit laminatplåt (Dobel 1072) på insidan. Karmarna är pulvermålad i RAL 9010.

Lägenhetsdörrarna sitter i ett gammalt hus, vilket gjorde att kunden valde olika karmtyper på varje dörr för att kunna passa in i befintlig konstruktion. Ett exempel är att några dörrar tillverkades med Karm B på låssidan, men utan foder (karm C) på gångjärnssidan och på överstycket. Dörrarna levererades med dörrkik och mekanisk ringklocka monterades på fabriken samt ett extralås placerad under.

Se fler bilder från projektet

Fler nyheter

Infälld tätningströskel till enkeldörrar

Hellbergs har lanserat en ny infälld tätningströskel till enkeldörrar. Den infällda tätningströskeln, som med automatik fälls ner när dörren stängs, finns tillgänglig till innerdörr HD100-1 och ytterdörr HD110-1 med brandklass upp till EI215-EW30 och rökgasklass Sa/S200.

Läs mer

Kvalitetskomponenter för skyddsrum

Hellbergs-koncernen återupptar skyddsrumskomponenter som del av sitt sortiment. Nybildade Hellbergs Skyddsrum AB kommer att marknadsföra ett brett program av certifierade skyddsrumsprodukter inom områden som dörrar och luckor, avlopp, vattenförsörjning och ventilation.

Läs mer

Brandprover enligt SS-EN 16034

2019 påbörjades brandprover av Hellbergs branddörrar enligt den senast fastslagna Europastandarden SS-EN 16034. Det skärpta provförfarandet och de nya klassningarna tillämpas från och med hösten 2023 på samtliga av våra brandklassade dörrar.

Läs mer

Nytt säljkontor invigt i Lund

Hellbergs växer och öppnar upp ett nytt säljkontor i Lund. På Höstbruksvägen 14 invigde vi under torsdagen den 24:e augusti ett nytt säljkontor, showroom och hämtlager. Med nytt kontor i södra Sverige kommer vi närmare kunderna och kan bidra med ännu bättre service.

Läs mer

Ståldörrar till Stavanger universitetssjukhus

Under det senaste året har vi levererat drygt 1200 ståldörrar till det nya universitetssjukhuset i Stavanger, Norge. Vi levererade bland annat branddörrar med 60- och 120 minuters brandklass.

Läs mer

Arkitekterna gillar dörrskolan

Möt arkitekt Emma Hedlund som under våren upptäckt Dörrskolans fördelar och som flitigt använder instruktionsfilmerna för att bygga på sin kunskap kring dörrar.

Läs mer

Nytt mekaniskt slutbleck HD-3737

Vårt nya mekaniska slutbleck HD-3737 kan monteras i våra stålkarmar när de ska vara förberedda för elslutbleck som ska installeras vid senare tillfälle.

Läs mer

Ta hjälp av vår laminatguide

Med hjälp av vår nedladdningsbara laminatguide kan du på ett enkelt och överskådligt sätt se alla varianter av laminatplåt som vi erbjuder.

Läs mer

Vi har lanserat Dörrskolan

Är du allmänt nyfiken på ståldörrar eller har något du själv vill fördjupa dig i finns mycket att hämta i vår digitala Dörrskola.

Läs mer