Arkitekterna gillar dörrskolan

Hellbergs Dörrskola har fått ett fantastiskt mottagande bland landets arkitekter.

Vårt digitala kunskapsbibliotek används flitigt. Många uppskattar möjligheten att i egen takt lära mer om dörrars funktioner, klassningar och tillval.

En av de som upptäckt Dörrskolans fördelar är Arkitekt Emma Hedlund med sin verksamhet i dalsländska Dals Långed. Emma använder Dörrskolan för att bygga på sin tekniska kunskap men också för att förstå och kunna hitta rätt dörralternativ vid olika klassningskrav.

I en kort men målande film berättar Emma om fördelarna och hur hon tar hjälp av Dörrskolan i sina projekt.

Upptäck Dörrskolan

 

Fler nyheter

Vi ses på Nordbygg!

Då är vi i gång på Nordbygg! Välkommen till vår monter C15:39 där du kan utforska vårt spännande sortiment av klassade ståldörrar. Missa inte chansen att hitta nya dörrlösningar, diskutera projekt och ställa frågor. Låt oss guida dig genom våra produkter, klassningar och hur vi bygger ståldörrar för generationer.

Läs mer

Enfärgade laminatplåtar

Miljövänliga utomhusbeständiga laminatplåtar speciellt utvecklade för det skandinaviska klimatet. Med exceptionell hållbarhet är detta den nya standarden för nordiska väderförhållanden. Stilrena och snygga!

Läs mer

Måtthjälpen

Att föreskriva dörrar blev helt plötsligt mycket enklare! Måtthjälpen är en resurs som låter dig hitta exakt de mått du behöver för att göra rätt val när det kommer till dörrar och tillval.

Läs mer

Nu finns över- och sidopartier i sträckmetall och täckt utförande

Hellbergs utökar sitt sortiment av tillval med över- och sidopartier i sträckmetall och täckta partier. Tillvalet går att fås i både enkeldörr och pardörrsutförande.

Läs mer

Infälld tätningströskel till enkeldörrar

Hellbergs har lanserat en ny infälld tätningströskel till enkeldörrar. Den infällda tätningströskeln, som med automatik fälls ner när dörren stängs, finns tillgänglig till innerdörr HD100-1 och ytterdörr HD110-1 med brandklass upp till EI215-EW30 och rökgasklass Sa/S200.

Läs mer

Kvalitetskomponenter för skyddsrum

Hellbergs-koncernen återupptar skyddsrumskomponenter som del av sitt sortiment. Nybildade Hellbergs Skyddsrum AB kommer att marknadsföra ett brett program av certifierade skyddsrumsprodukter inom områden som dörrar och luckor, avlopp, vattenförsörjning och ventilation.

Läs mer

Brandprover enligt SS-EN 16034

2019 påbörjades brandprover av Hellbergs branddörrar enligt den senast fastslagna Europastandarden SS-EN 16034. Det skärpta provförfarandet och de nya klassningarna tillämpas från och med hösten 2023 på samtliga av våra brandklassade dörrar.

Läs mer

Nytt säljkontor invigt i Lund

Hellbergs växer och öppnar upp ett nytt säljkontor i Lund. På Höstbruksvägen 14 invigde vi under torsdagen den 24:e augusti ett nytt säljkontor, showroom och hämtlager. Med nytt kontor i södra Sverige kommer vi närmare kunderna och kan bidra med ännu bättre service.

Läs mer

Ståldörrar till Stavanger universitetssjukhus

Under det senaste året har vi levererat drygt 1200 ståldörrar till det nya universitetssjukhuset i Stavanger, Norge. Vi levererade bland annat branddörrar med 60- och 120 minuters brandklass.

Läs mer